25-N, jornada de lluita contra la violència masclista a Girona

25 novembre 2014


[Slideshow "25n-dia-contra-la-violencia-masclista" not found]

Ahir Girona es va mobilitzar en motiu del dia Internacional Contra la Violència de Gènere. Diferents col·lectius feministes de la ciutat van organitzar diversos actes per denunciar la violència masclista que el col·lectiu femení sofreix.

La jornada va començar a les 12 del migdia, quan unes 50 persones es van concentrar a la plaça de Sant Domènec de Girona per recordar les més de 40 dones assassinades a mans de les seves parelles en el que portem d’any arreu de l’Estat espanyol. Durant la concentració es van poder veure dones vestides de negre i amb les mans pintades de vermell i pancartes amb lemes com “la violència masclista mata”. La concentració havia estat convocada per l’Associació Feminista Mixta de la UdG amb l’objectiu de presentar-se públicament per primer cop. Per concloure la concentració es va llegir un manifest i es va fer un minut de silenci.

A les 13:30 el col·lectiu Malapècora va celebrar la xerrada El cos del delicte a la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG. Unes 40 assistents van poder conèixer com els mitjans audiovisuals fomenten la violència masclista.

A la tarda la Xarxa Dones Girona va realitzar una concentració a la Plaça del Vi en homenatge a les dones assassinades durant aquest any.  En acabar la concentració, unes 150 persones van participat en la marxa de torxes organitzada per Malapècora, que va començar a la plaça del Vi i va acabar davant de la Delegació de la Generalitat. Durant la marxa es van fer diverses parades per llegir poemes de Maria Mercè Marçal i Montserrat Abelló. Per acabar es va llegir un manifest on s’explicava que la violència masclista no és només la violència física, sinó també la violència quotidiana que viuen totes les dones.

Més tard, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans va projectar la pel·lícula Te doy mis ojos, seguida d’un sopar popular i debat al Casal Quatre Rius.