5.000 persones es manifesten a Girona per una escola pública, laica i en català

25 octubre 2013
La vaga general d’educació d’ahir va tenir un notable seguiment a les comarques gironines. La jornada fou convocada pels sindicats USTEC.STEs, CGT, CCOO, SEPC, SE, AJEC i AEP i va comptar amb el suport de l’Assemblea Groga i de nombroses AMPAs.
A Girona, el transcurs de la jornada va culminar amb una manifestació convocada a les 12h en la qual van participar més de 5.000 persones. El discurs unitari de la mobilització va posar en relleu la necessitat de construir una escola pública, democràtica, laica i en català. En el punt de mira es trobaven les mesures imposades pel ministre d’Educació, José Ignacio Wert, i per la consellera Irene Rigau.

La manifestació va començar a la Plaça de la Constitució i va continuar cap a la Plaça de la Independència tot tallant l’Avinguda Jaume I. Durant el recorregut es pogueren sentir crits contra les retallades i a favor d’una escola pública i en català. La mobilització va finalitzar davant la Delegació del Govern de la Generalitat. En els discursos finals, es van anunciar properes accions per “aturar el tràmit de la LOMCE, el desenvolupament de la LEC i els pressupostos de la Generalitat”. En aquest sentit, membres de l’Assemblea Groga van invitar les manifestants a participar en una reunió que se celebrarà el proper dilluns a la Casa de la Cultura.

Altres convocatòries durant tot el dia

A banda de la manifestació, la jornada de vaga va estar farcida d’altres actes. Des de les 8 del matí els piquets informatius van actuar en diverses escoles i centres de secundària de les comarques gironines. A les 11h, unes 200 persones van participar en una assemblea a la Plaça de la Constitució. La jornada va concloure a la tarda, amb una concentració a la Plaça del Vi i amb la projecció del documental Universitat SA a la Casa de la Cultura de Girona.

Suport de la comunitat universitària

La vaga educativa també es va deixar sentir a la Universitat de Girona, especialment a les facultats d’Educació i Lletres. Al matí, grups d’estudiants van recórrer les aules per informar a l’alumnat i al professorat sobre els motius de la vaga. A les 11,30h unes 600 persones van entrar al rectorat amb crits de “No a la privatització!” i “Universitat pública i de qualitat!”. Posteriorment van dirigir-se a la Plaça de la Constitució per afegir-se en bloc a la manifestació unitària.