700 persones es manifesten a Girona contra la LOMCE i les retallades en educació

27 febrer 2014

Trobareu més imatges de la jornada a Flickr

[Slideshow "1880" not found]

L’endemà que el Parlament aprovés portar l’anomenada Llei Wert (LOMCE) al Tribunal Constitucional, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una jornada de vaga per reivindicar millores als estudis universitaris, protestar contra les retallades i la LOMCE i exigir una educació pública i en català. La jornada de vaga ha estat secundada per diverses assemblees de facultat, la Plataforma Unitària per la Defensa de la Universitat Pública i el sindicat USTEC.

A Girona el comitè de vaga estava format per l’Assemblea de Facultats, el SEPC i l’Assemblea d’Estudiants Llibertària. El comitè ha convocat a les 6 del matí piquets d’estudiants que han tancat amb barricades les facultats de Lletres, Educació i Psicologia i el Rectorat. El matí ha estat tranquil i poques persones han intentat entrar a les facultats custodiades pels piquets.

Sergi Bonet, rector de la Universitat de Girona, ha vist també com els estudiants li barraven el pas i li lliuraven un manifest amb les seves demandes. Bonet ha assegurat a aquest mitjà que els punts del manifest consensuat pel comitè de vaga “li semblen correctes i que de fet el nou equip de govern de la UdG ja hi està treballant per poder introduir canvis, com ara augmentar la representació de l’alumnat al Claustre”.

A les 12 del migdia el comitè de vaga ha convocat davant del Rectorat una manifestació que ha aplegat unes 700 persones i que amb el crit “universitat pública i de qualitat” ha recorregut els carrers de Girona. La manifestació, que estava encapçalada per una pancarta que deia “Universitat del i pel poble”, ha passat davant de la Delegació de la Generalitat, ha tallat la Gran Via i ha acabat a la plaça del Vi. Durant el recorregut s’han enganxat cartells i s’han fet algunes pintades reivindicatives. La manifestació ha transcorregut sense incidents, vigilada de prop per policies de paisà i per algunes furgonetes de l’Àrea Regional de Recursos Operatius dels Mossos d’Esquadra, que vigilaven els edificis oficials.

Seguiment desigual a les comarques gironines

El seguiment de la vaga a la Universitat de Girona ha estat desigual. Les facultats de Psicologia i Educació i de Lletres estaven tancades per piquets estudiantils des de les 6 del matí, i s’hi ha aconseguit un seguiment del 100%. A la Facultat d’Infermeria i Medicina han fet vaga alguns cursos, mentre que a Montilivi el seguiment ha estat del 50%. On menys s’ha notat la convocatòria ha estat a l’Escola Politècnica Superior.

Pel que fa a les estudiants de secundària a les comarques gironines, el Departament d’Ensenyament ha xifrat el seguiment de la vaga en un 35%. Als instituts de Celrà i Vilablareix la vaga ha tingut un seguiment alt i les estudiants s’han afegit a la manifestació de Girona. Un grup d’estudiants d’instituts de Figueres també s’han manifestat contra la LOMCE, s’han concentrat davant de l’Ajuntament i han recorregut els carrers del centre de la ciutat.