El Centre Islàmic Imam Malik de Salt es mobilitza contra el discurs criminalitzador de PxC

El Centre Islàmic Imam Malik va mobilitzar el passat dissabte a Salt més de 250 persones per respondre als intents de PxC de criminalitzar la seva activitat religiosa. L’acte va comptar amb el suport de l’Espai Antiracista de Salt i Girona.

17 juliol 2017
Concentració de rebuig al discurs criminalitzador de PxC / Ariet
Concentració de rebuig al discurs criminalitzador de PxC / Ariet

La comunitat islàmica de Salt emprendrà accions legals contra PxC per difamació

250 persones han respost el 15 de juliol a la crida del Centre Islàmic Imam Malik, l'organització que gestiona la mesquita ubicada al polígon industrial Torremirona de Salt. L'entitat ha convocat una concentració a la plaça de l'Ajuntament amb l'objectiu de denunciar la campanya de criminalització de la versió local del partit xenòfob i d'extrema dreta Plataforma per Catalunya (PxC).

El 29 de juny PxC va publicar a la pàgina del partit un article que afirmava que l'organització religiosa saltenca “té vincles amb l'islam radical” i que “el centre de culte és un greu perill per al municipi”. Els arguments d'aquesta formació política, que sistemàticament utilitza un discurs antiimigració i de rebuig a les persones musulmanes, és la visita que va fer a la mesquita Tarik Chadlioui ara fa 4 anys, amb l'objectiu de recaptar diners per a la construcció de l'edifici de Salt. Chadlioui es troba actualment imputat per suposada pertinença a organització terrorista.

El Centre Islàmic hi ha respost amb un comunicat llegit durant la concentració: “en efecte, Tarik Chadlioui va visitar la mesquita de Salt, com altres mesquites a Catalunya i Espanya, se li va voler donar absoluta transparència com així ho demostra el vídeo de la visita publicat a Youtube, i no es va pronunciar cap missatge radical". D'altra banda l'organització religiosa afirma que engegarà accions legals contra PxC perquè “afirmar que la mesquita té vincles amb l'islamisme radical i que suposa un greu perill pel municipi i pels valors i principis democràtics de la societat en què vivim, és sens dubte una vulneració del dret a l'honor”. El mateix text explica que PxC utilitza la islamofòbia com una estratègia política per captar vots i condemna tots els atemptats que s'estant cometent per “terroristes que diuen ser musulmans i taquen l'islam com una religió de pau”. La pancarta principal de la concentració tenia per lema "Solidaritat i convivència. Volem viure en pau i bé” i, a més, s'han repartit cartells amb missatges de cohesió i pau.

La concentració ha comptat amb el suport de l'Espai Antiracista de Salt i Girona, amb una pancarta en què es podia llegir “Ni PxC, ni islamofòbia. Per un Salt antiracista”. A més han repartit pamflets que posen en evidència la militància feixista de Sergio Concepción (regidor de PxC a Salt). També ha participat en la concentració Josep Maria Blanco, moderador de la Taula pel Diàleg Interreligiós de Salt, que ha fet un breu parlament convidant al diàleg i la convivència.