A falta de resposta institucional, l’AMPA de El Gegant del Rec comença a fer millores al pati de l’escola

21 febrer 2014
Mares i pares treballant al pati de l'escola / El Gegant del Rec
Mares i pares treballant al pati de l’escola / El Gegant del Rec

L’escola El Gegant del Rec de Salt fa vuit anys que es troba en barracons. L’AMPA del centre està impulsant un projecte d’autoconstrucció del nou edifici amb un acord entre la Generalitat, l’Ajuntament de Salt i la Universitat de Girona. La signatura del conveni entre les administracions està aturada des de fa temps, i mentre aquesta espera s’allarga hi ha qüestions que necessiten ser ateses, com és el cas del pati de l’escola.

Mares i pares han engegat un projecte participatiu per fer millores al pati. El 15 de febrer, mares, pares, infants i altres persones conegudes de El Gegant del Rec van reunir-se al centre per instal·lar una estructura que oferirà ombra, penjar unes jardineres fetes amb rodes i enterrar una fila de pneumàtics que serviran de joc i alhora de separador d’espais. Grans i petits van passar el dia enfeinats amb pics, pales i carretons amb sorra.

El pati de l’escola no disposa de gaire mobiliari, tot just unes porteries i una taula de ping-pong. El curs passat les famílies hi va plantar alguns arbres, però en els mesos de calor es fa necessari un espai amb ombra. L’estructura instal·lada, d’uns 15m2, requereix uns forats de més d’un metre de profunditat per introduir-hi els pals que sostindran la vela. Per a la filera de pneumàtics, cal una rasa d’uns 20 metres. Des de l’inici de curs s’ha demanat a l’Ajuntament de Salt que hi anés a fer els forats amb una màquina, però arran de la negativa s’ha decidit tirar pel dret. Per sort, entre les amigues de l’escola hi ha persones expertes en arquitectura, fusteria i jardineria que han guiat el treball voluntari de les famílies.