Aigua és Vida desmenteix l’alcalde de Girona i reitera que el fons Santos-Torroella es pagarà amb la factura de l’aigua

27 març 2014
Esquema elaborat per Aigua és Vida
Esquema elaborat per Aigua és Vida

Aigua és Vida torna a la càrrega. Després que l’alcalde de Girona Carles Puigdemont negués “rotundament” en unes declaracions a la Cadena Ser que el fons Santos-Torroella es pogués pagar amb les factures de l’aigua, la plataforma ecologista ha llançat una campanya per desmentir les seves paraules.

En un comunicat fet públic al seu web, Aigua és Vida acusa l’Ajuntament de Girona d’amagar a la ciutadania com es pagarà el polèmic fons d’art, valorat en 3.9 milions d’euros. Segons la plataforma, el cànon que l’ajuntament vol destinar a la compra dels quadres no és una donació sense contrapartides, sinó un crèdit del soci privat d’AGISSA (format per La Caixa, Agbar i FCC-Aqualia) que es retornarà amb interessos a través de les factures de l’aigua.

Aigua és Vida reconeix que aquest mecanisme no endeuta l’Ajuntament, però adverteix que perjudica la ciutadania, que pateix cada any augments en la tarifa de l’aigua. La plataforma assenyala que ocultar aquest fet “implica o bé no explicar la veritat, o bé desconèxer el correcte funcionament d’aquesta operació entre el soci privat d’AGISSA i el mateix Ajuntament”.

Per explicar tota l’operació, Aigua és Vida ha editat un gràfic que mostra els quatre passos del procediment. Per últim, la plataforma denúncia l’existència mateixa del cànon de l’aigua i reitera que el rebut de l’aigua només hauria de servir per pagar els costos del servei, especialment en un moment de crisi econòmica i d’augment de la pobresa.