Berenar-protesta davant la inauguració del McDonalds de Santa Eugènia

1 maig 2015
Berenar-protesta davant del nou McDonalds de Santa Eugènia / Sergi Vázquez
Berenar-protesta davant del nou McDonalds de Santa Eugènia / Sergi Vázquez

Aquest dimecres s’ha inaugurat el nou McDonalds a la vora de les hortes de Santa Eugènia i a tocar del col·legi dels Maristes. I l’obertura d’aquest establiment no ha estat exempta de polèmica. Una concentració simbòlica, acompanyada de berenar de proximitat, d’una vintena de persones ha protestat per la ubicació de la cadena de menjar ràpid i pel tipus de negoci que explota.

La inauguració d’aquest nou McDonalds a Girona ha suposat una nova protesta de veïnes i formacions polítiques respecte de la ubicació i el caràcter d’aquest negoci. Les concentrades, tot berenant productes catalans, han manifestat que no estan d’acord amb l’impuls de grans superfícies que està facilitant l’Ajuntament de Girona. Tampoc estan d’acord amb la ubicació. Les veïnes han explicat que la zona és a tocar de les hortes de Santa Eugènia, i precisament reclamen aquest espai com un lloc de transició a l’entorn natural i no el que han construït ara. En aquesta zona a tocar del col·legi dels Maristes, que també s’ha criticat aquest aspecte, també hi ha construït un supermercat Lidl i s’hi preveu edificar un Aldi. Ens pocs anys aquest espai ha passat de ser un descampat a una zona de grans superfícies i amb bastant de trànsit intern i extern.

La inauguració del McDonalds també ha comptat amb la presència de, com a mínim, una autoritat municipal. Es tracta de Carles Ribas, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Girona. Envoltat de responsables regionals de la multinacional nord-americana i de globus del happy meal, el regidor anava fent petar la xerrada tot cofoi. En uns moments en què el Vol Gastronòmic no té gaire èxit i no té cap ciutat pretendent, aquest és un dels nous salts endavant del consistori gironí?