Cercavila combativa i activitats a la UdG enfront de les actuals polítiques educatives

14 novembre 2013
La pancarta que els estudiants exhibien durant la cercavila / SEPC

Aquests dies, les cartelleres de les facultats de la Universitat de Girona i les xarxes socials anunciaven una jornada de lluita estudiantil marcada per la protesta per les reformes educatives i les retallades dels governs estatal i català. La jornada de lluita del 14 de novembre ha tingut un seguiment diferent a cada campus.

A les 11 del matí s’ha aplegat una desena de persones a la Facultat d’Emili Grahit que han anat en marxa fins al Campus Montilivi. És aquí quan s’han ajuntat desenes d’estudiants, a les 12 del migdia, que ha començat la cercavila reivindicativa. Aquesta acció i la resta d’activitats, han estat convocades pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i les assemblees de facultat en el marc de la jornada de lluita que s’ha realitzat a la Universitat de Girona.
La cercavila reivindicativa ha començat a la Facultat de Ciències, i la cinquantena d’estudiants darrere una pancarta han recorregut el Campus Montilivi enganxant cartells i cridant diversos lemes. Alguns d’ells eren “universitat: pública i de qualitat”, “no a les retallades”, “no, no, no, a la privatització”, etc. També hi ha hagut moments de tensió quan alguna treballadora vinculada a la universitat anava arrancant cartells que les manifestants anteriorment havíen penjat.
La marxa ha finalitzat a l’Escola Politècnica amb la lectura d’una sèrie de reclamacions i amb la proclama de la necessitat de realitzar una vaga consolidada, ferma i que uneixi esforços en contra de les actuals polítiques econòmiques i educatives. Tot seguit, a la facultat de Ciències s’ha servit un dinar popular vegà i a la tarda s’ha programat la projecció del documental “Universidad S.A”.
La portaveu del SEPC ha declarat que és necessària una mobilització constant i unitària per fer front als nous atacs a la llengua i a la d’educació pública. A més, recalca que cal treballar amb el conjunt del sector públic per aturar els pressuposts de la Generalitat que “tant afecten  les estudiants i al conjunt del poble treballador”. D’aquesta manera, diu que les portes estan plenament obertes a noves mobilitzacions i protestes.