CGT engega la campanya ‘Violència Masclista tolerància zero, retallades de CIU tolerància zero!’

El sindicat CGT inicia una campanya contra les retallades que vol aplicar la Generalitat als Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE) en violència masclista, que a la ciutat de Girona han d’afectar tres treballadores. L’argument esgrimit per la Generalitat, raons pressupostaries i d’interès públic, és pel sindicat una falta d’escrúpols en l’actual context de crisi econòmica. En aquest sentit remarquen que tot i la disminució de les denúncies per violència masclista, les morts de dones han anat en augment, cosa que evidencia la dificultat de les víctimes per interposar una denúncia. Aquesta dificultat està molt lligada a la precarietat econòmica a la qual es veuen abocades moltes de les dones que pateixen agressions masclistes.

Retallar els SIE en aquest context és, segons el sindicat, doblement irresponsable, perquè aquests centres no exigeixen una denúncia per beneficiar-se dels seus serveis i, per tant, permet a moltes dones fer-ne un ús de forma invisible.

La campanya s’inicia el dimecres 12 de maig a les 7 de la tarda amb una roda de premsa davant de la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona. L’objectiu és evidenciar els greuges que comportaran aquestes retallades tant per a les tres treballadores afectades (una educadora, una integradora laboral i una psicòloga) com per al col·lectiu de víctimes beneficiàries d’aquest servei. Paral·lelament s’ha iniciat una recollida de signatures i d’adhesions d’organitzacions al manifest de la campanya, a través del web de la campanya així com a través de paradetes que es muntaran durant el cap de setmana.