CGT es planta davant la botiga Belros per reclamar les nòmines d’una treballadora

8 febrer 2014
IMG_5655
Concentració davant la botiga Belros / X. Planas

Una trentena de persones van protestar davant la botiga de l’empresa Belros, situada dins l’Espai Gironès de Salt, per reclamar les nòmines que l’empresa deu a Mari Dolores Santos, que està de baixa per motius de salut.

Durant la convocatòria del sindicat CGT, al qual està afiliada la treballadora, es van repartir pamflets denunciant la política de Belros i es va desplegar una pancarta on es podia llegir : “Belros, paga el que deus!”. Els parlaments d’una representant del sindicat i de la mateixa treballadora van servir per tancar l’acció. Minuts abans, la botiga, dedicada a la venda de llaminadures, havia abaixat les persianes per la pressió de les concentrades, cosa que es va celebrar al crit de “Sí que es pot”. Agents de seguretat de l’Espai Gironès van intentar evitar la protesta, sense cap èxit, argumentant que era un espai de propietat privada.

El conflicte va néixer l’octubre  de 2013, quan la treballadora, Mari Dolores Santos, va presentar la baixa mèdica pels greus problemes de salut que pateix. A partir d’aquest moment Belros va deixar d’ingressar-li les nòmines a través de la seva mútua i va oferir-li una indemnització per acomiadament. La treballadora que, tal com remarca CGT, vol recuperar el seu lloc de treball quan es recuperi, es va negar a acceptar l’acomiadament i reclama que se li paguin les nòmines corresponents al període de baixa. CGT, a través de la seva advocada, també exigeix el pagament d’aquest deute i davant la negativa de l’empresa ha decidit iniciar una campanya pública per denunciar el cas.