Citen a declarar militants de les Heretges i Arran acusades d’interrompre una missa en defensa del dret a l’avortament

 

Carles Palacio
Carles Palacio

Tres militants d’Arran i les Heretges de Banyoles han rebut, el 26 de juny, citacions per comparèixer als jutjats el 15 de setembre.

Els fets pels quals se les cita es remunten a l’acció organitzada per Arran Pla de l’Estany el 9 de febrer d’enguany a la Parròquia de Sant Pere de Banyoles, en la qual es va interrompre una missa en defensa del dret a l’avortament.

En un comunicat, l’organització titlla de “violenta” i de “patriarcat institucional” la nova reforma de la Llei i condemna la repressió que pateixen les persones que s’oposen a les polítiques de l’Estat espanyol. Afegeixen que donen tot el suport a les persones imputades i manifesten la intenció de seguir endavant amb la lluita feminista.

Aquestes citacions judicials es produeixen una setmana abans que el Consell de Ministres aprovi, previsiblement, l’avantprojecte de Llei de l’avortament. Després que el govern del Partit Popular aparqués la polèmica contrareforma durant la campanya electoral, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz – Gallardón, ha tornat a posar la directa per tirar endavant la tramitació.