Comença el cicle de cinefòrums organitzat pel col•lectiu feminista la Dalla

Fotograma del film "Las mujeres de verdad tienen curbas"
Fotograma del film “Las mujeres de verdad tienen curbas”

Las mujeres de verdad tienen curvas és el títol de la primera pel·lícula del cicle contra l’anomenada “operació biquini” que organitzarà al llarg d’aquest estiu la Dalla, un col·lectiu feminista de la Garrotxa. La projecció tindrà lloc el dissabte 28 de juny a les 20.00 al local de la CNT d’Olot, a la plaça Cinema Colom.

Es tracta d’una comèdia de 90 minuts, dirigida per Patricia Cadoso, que explica la història dels conflictes generacionals que sorgeixen en una família mexicana dels Estats Units. A partir del viatge de la protagonista adolescent cap a l’edat adulta es mostra el xoc entre dues generacions de dones, que representen dues concepcions antagòniques de feminitat.

La protagonista tracta de reconèixer-se bonica en un cos que no segueix els cànons de bellesa establerts. El film vol trencar, per tant, amb el clixé que presenten moltes pel·lícules americanes, en què un personatge marginat per la societat pateix una transformació estètica i passa a ser acceptat per la resta.

La idea del cicle de pel·lícules és fer pedagogia per contribuir a trencar amb l’idea del “cos perfecte”, ajudant a entendre que l’aspecte físic no hauria de determinar la nostra existència. Amb aquests films també es pretén visualitzar i analitzar totes les conseqüències negatives que comporta la pressió per assolir un cos socialment acceptat, com podrien ser els trastorns alimentaris.

Per poder debatre amb més arguments, el col·lectiu feminista ha convidat Roser Rubió, nutricionista i psicòloga, que presentarà el film i s’encarregarà de dinamitzar el debat i resoldre dubtes.