Concentració ciclista contra les multes de l’Ajuntament de Girona

30 juny 2015
Concentració de la Plataforma Mou-te en Bici a la Plaça del Vi de Girona en protesta contra l’ofensiva sancionadora impulsada per l’Ajuntament /Toni Ferragut
Concentració de la Plataforma Mou-te en Bici a la Plaça del Vi de Girona en protesta contra l’ofensiva sancionadora impulsada per l’Ajuntament /Toni Ferragut

La tarda calorosa ha acompanyat la concentració convocada per Mou-te amb Bici, una associació de promoció de la mobilitat sostenible. Un centenar de ciclistes s’han aplegat a la plaça del Vi per reivindicar que es freni l’ofensiva contra les ciclistes. En les últimes setmanes s’han intensificat els avisos, i sobretot les sancions, de la policial municipal cap a les ciclistes que circulaven per diversos punts de Girona, especialment el Barri Vell i els voltants.

La concentració s’ha desenvolupat en un ambient tranquil, però ha tingut alguns moments més tensos com la xiulada als responsables polítics del govern municipal de Girona. La resta de la manifestació ha estat calmada i ha servit com a lloc de trobada de ciclistes empipades perquè s’ha reforçat l’aplicació de sancions a les ciutadanes que van amb bicicleta per la ciutat.

La concentració ha acabat amb la lectura d’un manifest de Mou-te en Bici. L’entitat denuncia que hi ha més de 100 punts negres per a la mobilitat en bicicleta a la ciutat de Girona. Expliquen que “a més de treballar per acabar amb aquests punts que necessiten millores, l’Ajuntament s’ha posat dur pel que fa a les sancions a ciclistes”. També afirmen que “per denunciar accions que posen en perill els vianants no cal fer campanya, sinó actuar diàriament i sobretot informar els usuaris de les alternatives als seus trajectes”. L’entitat fa una crida a “la conducció responsable”, però també demana comprensió a l’Ajuntament per aquelles persones que per temor a la circulació enfocada a l’ús del cotxe, circula a moments per la vorera; sobretot perquè la bicicleta és el vehicle més dèbil”. Mou-te en bici demana mesures per a facilitar l’ús de la bicicleta a la ciutat i “més solucions i menys sancions”.