Convoquen una concentració a Girona en solidaritat amb les detingudes de l’Operació Pandora

16 desembre 2014
Operació Pandora
400 Mossos d’Esquadra han participat en l’escorcoll de la Kasa de la Muntanya / La Directa

El Grup Antirepressiu, el SEPC i Endavant han convocat una concentració de suport a les catorze persones detingudes en el marc de l’Operació Pandora, dirigida pel jutge de l’Audiència Nacional espanyola Javier López Bermúdez. Les tres organitzacions denuncien que aquesta operació és un muntatge policial i exigeixen que s’aturi la “caça de bruixes contra el moviment llibertari”. La concentració es realitzarà a les 20h a la Plaça del Vi. La CUP de Girona dóna suport a la convocatòria.

En un comunicat fet públic aquest migdia, les organitzacions recorden que aquest cas té moltes similituds amb el de Núria Pòrtulas, que va ser detinguda fa set anys en una operació policial dirigida pel conseller Joan Boada. Pórtulas va ser acusada de pertànyer a una organització terrorista  i va passar quatre mesos a la presó. Finalment, l’any 2010, el Tribunal Suprem la va absoldre de tots els càrrecs que se li imputaven.

L’Operació Pandora ha començat a primera hora del matí quan els Mossos d’Esquadra han assaltat la Kasa de la Muntanya, un edifici de Barcelona okupat des de fa 25 anys.Posteriorment, l’operació ha arribat a l’Ateneu del Poble Sec, a l’Ateneu Llibertari de Sant Andreu i a diversos domicilis de Barcelona, Sabadell i Manresa. De moment s’han detingut 14 persones, però l’operació encara no està tancada. Segons un  comunicat de la policia catalana, l’Operació Pandora pretén desarticular “una organització terrorista de caire anarquista a la que se li atribueixen diversos atemptats amb artefactes explosius”.