Convoquen una concentració per denunciar la repressió del moviment anti-MAT

26 gener 2014

El Grup Antirepressiu de Girona ha convocat per demà dia 27 una concentració a la comissaria de Vista Alegre de Girona per denunciar la repressió a les opositores de la MAT. Aquesta concentració arriba després de la detenció el passat dijous d’un jove que va participar en l’acció de desobediència civil de Fellines i després que es conegués la imputació de cinc persones més per diversos delictes, entre elles el regidor de la CUP a l’Ajuntament de Girona Jordi Navarro.

En un comunicat fet públic ahir, el Grup Antirepressiu explica que, davant la mobilització contra la MAT, l’única resposta de la Generalitat ha estat “la repressió al servei dels interessos privats de Red Eléctrica Espanyola”. El grup recorda que les obres de la MAT incompleixen en alguns trams els acords entre la Generalitat i els municipis sobre la distància de seguretat de la línia i es pregunta per què l’administració, “en lloc d’aturar les obres, envia els mossos d’esquadra a reprimir amb brutalitat les manifestants”. El col·lectiu considera que les darreres actuacions de la policia catalana tenen “una voluntat clara de criminalitzar i desmobilitzar una lluita legítima” i denuncia la complicitat entre el sector públic i el lobby energètic.

La concentració es realitzarà a les deu del matí, coincidint amb la declaració d’algunes persones imputades. A banda de la CUP, a la convocatòria també s’hi han sumat l’Assemblea i la Plataforma No a la MAT, la CGT de Girona i Alerta Solidària.