Denuncien la “covardia” de l’Ajuntament de Banyoles per no cedir cap espai pel 9N

4 novembre 2014
Imatge de la campanya Desobeïm / Desobeïm PdE
Imatge de la campanya Desobeïm / Desobeïm PdE

L’Ajuntament de Banyoles no cedirà cap espai municipal per la consulta del 9 novembre. El proper diumenge, les persones de Banyoles que vulguin donar la seva opinió sobre el futur de Catalunya només ho podran fer als tres instituts de secundària, que pertanyen a la Generalitat i es troben lluny del centre. El Casal Independentista del Pla de l’Estany funcionarà com a punt d’informació durant tota la setmana.

La plataforma Desobeïm, que promou una ruptura amb el marc legislatiu de l’Estat espanyol, ha criticat amb duresa la “hipocresia” del consistori dirigit per Miquel Noguer (CiU). En un comunicat fet públic el 2 de novembre, Desobeïm recorda que l’Ajuntament va aprovar el setembre passat una moció a favor de la consulta i que el municipi està adherit a l’Associació de Municipis per la Independència. Segons la plataforma, l’actitud de CiU és “covarda” i demostra que “la dreta prefereix un pacte amb l’estat i les oligarquies”. Desobeïm tem que la manca de punts de votació pugui fer baixar la participació i deslluir la jornada.

L’Ajuntament de Banyoles, per la seva part, informa al seu web que s’han ofert més punts de votació, però que “la Generalitat ho ha desestimat”. Fonts de l’Ajuntament han explicat a aquest mitjà que “això està passant una mica a tot arreu” i que la Generalitat prefereix els instituts a  les escoles. Per tal de facilitar el desplaçament de les votants, l’Ajuntament oferirà transport gratuït des de diferents punts de Banyoles fins als instituts.

Albert Homs, membre de Desobeïm, ha explicat que no és la primera vegada que l’Ajuntament de Banyoles es mostra tou davant de les aspiracions independentistes. Homs ha recordat que el consistori es va arronsar quan la Subdelegació del Govern espanyol li va demanar que tornés a penjar la bandera espanyola. El portaveu de Desobeïm també ha explicat que durant les darreres setmanes la Policia Municipal de Banyoles ha identificat diverses persones que enganxaven cartells independentistes i ha impedit que es pengés una pancarta de la campanya Esquerres pel Sí-Sí.  Segons Homs, totes aquestes accions demostren que el govern convergent “no té cap mena de determinació política per aconseguir la independència”.