El Casal Independentista del Pla de l’Estany respon als atacs feixistes

3 febrer 2014
Les pintades apareixen acompanyades de simbologia celta / Casal Popular de Banyoles
Pintades al Casal Independentista de Banyoles

L’1 de febrer el Casal Independentista de Banyoles es va llevar amb pintades amb lemes com “Visca Espanya” o “Porcs” acompanyades de creus cèltiques. A banda de l’atac contra el local banyolí, membres del casal han informat que últimament s’havien tapat estelades i murals amb simbologia feixista.

El casal ha emès un comunicat de rebuig contra aquests actes. L’entitat es reafirma en el seu caràcter antifeixista davant les provocacions rebudes per part de l’extrema dreta i afirma que el feixisme “no és cap anècdota històrica”, sinó “una reacció política que troba el seu adob en la crisi econòmica, proposant sortides a través de la xenofòbia”. El casal destaca que qualsevol expressió d’aquesta ideologia “ha de ser confrontada amb determinació”.

L’atac contra el Casal Independentista del Pla de l’Estany se suma als darrers atacs contra el casal Quatre Rius, el Forn i el CSO Kan Kolmo o a l’augment significatiu de pintades i presència pública d’aquests grups a la ciutat. A Salt i a Girona els grups neonazis s’han aixoplugat sota el paraigües de Plataforma per Catalunya i, sobretot, a les Joventuts Identitàries, que s’han presentat amb accions com repartir aliments a persones “autòctones”, amb parades als mercats o denunciant comerços de persones migrants.