El Centre Social Okupat Kan Kolmo celebra el seu cinquè aniversari

25 febrer 2014

Galeria:

[Slideshow "5e-aniversari-de-kan-kolmo" not found]

Amb un cartell atapeït d’activitats, el Centre Social Kan Kolmo ha celebrat el cinquè aniversari. El tret de sortida es va fer el dijous 20 de febrer a la tarda en forma d’un pregó que va convidar públicament a participar en les activitats que ofereix l’espai. L’esdeveniment es va celebrar vigilat de prop per un gran dispositiu policial, amb diverses furgonetes de la Brigada Mòbil i l’Àrea de Recursos Operatius dels Mossos d’esquadra i la Policia Municipal. Finalitzat el pregó l’activitat va prosseguir al Centre Social Okupat amb concerts fins a les 11 de la nit.

Una de les activitats estrella, i que va aplegar més gent, va ser la competició d’escalada el dissabte al matí. Les organitzadores esperaven aquest moment il·lusionades perquè presentaven un nou rocòdrom, en el qual portaven setmanes treballant. La competició es va allargar fins a la tarda i hi van participar més de quaranta escaladores, entre elles les del projecte de rocòdrom autogestionat a Can Batlló, al barri de Sants de Barcelona.

Després va ser el torn del grup feminista de Kan Kolmo, que van presentar una exposició anomenada Dones i Lesbianes, reapropiant-se del seu cos i dels seus desigs. I tot seguit una paròdia en forma de monòleg que criticava els estereotips que sotmeten les dones. La jornada feminista va acabar amb un concert en què van actuar un parell de grups formats exclusivament per dones.

La cloenda de l’aniversari va ser el diumenge a la tarda amb l’habitual cabaret que se celebra des del primer any. L’activitat va aplegar un centenar de persones, grans i petites, que es van reunir al gimnàs del Centre Social per presenciar el divertit espectacle.

5 anys d’okupació i activitat

Kan Kolmo ja porta trajectòria en aquesta ciutat, i després de l’absolució a la persona que estava imputada per un delicte d’usurpació de béns immobles, les membres de l’assemblea miren el futur amb tranquil·litat i optimisme.

Durant aquests anys el Centre Social ha ofert amb constància diferents activitats encaminades a teixir alternatives al context socioeconòmic actual, fins a consolidar-se com un espai referent de la lluita anticapitalista que fa de nexe a múltiples lluites i projectes.

Actualment Kan Kolmo continua oferint un ventall ampli d’activitats, algunes de fixes, com el taller de bicicletes, el rocòdrom, o la kafeta dels divendres. Membres de l’assemblea de gestió de l’espai han confirmat a l’ARIET que Kan Kolmo està en continu creixement i que en un futur es plantegen nous projectes i treballs amb altres col·lectius, com la Cooperativa Integral Catalana, que té previst obrir l’Oficina de Transport al Centre Social. L’Oficina pretén ser un espai que ofereix alternatives al transport amb combustible fòssil, i a la vegada esdevenir un espai de conscienciació i coordinació de lluita per recuperar el transport públic.

“Al mateix temps que es consoliden projectes, també cal obrir un espai de reflexió”, ha afegit una membre de l’assemblea, que ha anunciat que properament faran un jornada de debat convidant persones, grups i col·lectius que hagin utilitzat l’espai, per poder-lo repensar i adaptar la dinàmica de l’espai a les necessitats actuals.

Més imatges de la inauguració a l’àlbum de Flickr.