El Fòrum Social Català escalfa motors per la segona edició a Girona

5 març 2014

Vídeo de presentació del Fòrum Social Català a Girona:

El 5 d’abril se celebrarà la segona edició del Fòrum Social Català (FSCAT) a Girona. Aquest acte, que té lloc cada dos anys coincidint amb el Fòrum Social Mundial, vol convertir-se en un espai de trobada de diverses entitats i moviments socials que rebutgen l’actual model de desenvolupament. El FSCAT se celebrarà a la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona i s’estructurarà en tres grans eixos: les lluites, els drets socials i les alternatives al capitalisme.

La primera edició del FSCAT a Girona va celebrar-se l’any 2010 i va aplegar 18 entitats gironines provinents de diversos àmbits com l’economia social, el món ecologista, el moviment feminista o els mitjans de comunicació. Un dels èxits d’aquella edició va ser una assemblea en la qual van participar algunes associacions de veïns de la ciutat i que va fomentar una entesa per seguir treballant conjuntament. L’edició d’enguany es presenta més carregada de continguts, amb 31 actes organitzats per 35 entitats diferents. El format de les activitats és molt variat: presentacions, xerrades, taules rodones, tallers, etc.

Les organitzadores del FSCAT destaquen que el país viu un moment de molta efervescència social i nacional. Des del seu punt de vista, ens trobem en una “cruïlla històrica” que requereix “pensar, debatre i organitzar els actors que han de transformar el país”. En aquest sentit, el FSCAT es presenta com un escenari idoni per trobar sinergies que aconsegueixin revertir l’actual dinàmica de retallades socials i del sector públic.

Podeu trobar el programa sencer del FSCAT a Girona al seu web: http://www.fscatgirona.cat/