El sector de la recollida de residus se solidaritza amb la plantilla d’A. J. Ruz

10 desembre 2014
Unes 300 persones es van manifestar en suport de les treballadores en vaga indefinida / Toni Ferragut
Unes 300 persones es van manifestar en suport de les treballadores en vaga indefinida / Toni Ferragut

Unes 300 persones solidàries amb els treballadors en vaga indefinida de l’empresa A. J. Ruz es van manifestar ahir a Girona per denunciar que l’empresa no respecta els drets de les treballadores i per exigir la readmissió d’un treballador acomiadat.

Durant la manifestació  es van sentir crits contra el paper que està jugant l’Administració, que de moment no ha volgut posicionar-se en el conflicte, tot i les denúncies acumulades tant per vulneració de drets laborals com les que afecten la salut pública i el medi ambient. Els parlaments finals van denunciar que les administracions només busquen rebaixar la despesa del servei, sense preocupar-se per la seva qualitat.

Aquesta manifestació va ser la culminació d’una jornada de vaga del sector de recollida de residus a nivell provincial convocada pel sindicat CCOO, en solidaritat amb els treballadors d’A. J.Ruz, que porten 55 dies en vaga.

Segons el secretari general de Federació de Serveis Privats de CCOO a Girona, Pau Gálvez, la “vaga ha tingut un seguiment desigual, depenent de la comarca s’han arribat a produir aturades del 95%-100% a localitats com Sant Feliu de Guíxols, Pals i Platja d’Aro”. Tot i el seguiment desigual, la valoració per part del sindicat i la plantilla d’A. J. Ruz ha estat molt positiva.

Segons Gálvez, la jornada de vaga de 24 hores provincial és “un esglaó més per la lluita per la dignitat, la dignitat d’uns treballadors que només aspiren a tenir un treball en unes condicions justes i dignes”.