Els col·lectius feministes de les comarques gironines se sumen a la Vaga de Totes

La Vaga de Totes, Girona. /Carles Palacio
La Vaga de Totes al Mercat del Lleó / Carles Palacio

Fa un parell de mesos, els col·lectius feministes de les comarques gironines van començar a organitzar la Vaga de Totes, una jornada de lluita per mostrar les condicions de desigualtat en què es troben les dones arreu del món. La vaga finalment es va celebrar ahir amb un reguitzell d’actes programats durant tot el dia.

La jornada va començar a les 11h del matí, quan una vintena d’activistes es van concentrar al Mercat del Lleó per reivindicar tots aquells treballs que no es valoren ni es reconeixen, com ara fer la compra. Tot seguit, es va realitzar una cercavila durant la qual es van rebatejar diversos carrers i places. Després de la cercavila, es va celebrar un dinar a l’Ateneu Popular Salvadora Catà, una antiga oficina bancària okupada el passat 1 de maig. Va ser en el mateix ateneu on a mitja tarda es va projectar el documental Guerrilleras, que tracta sobre el paper de les dones a la Guerra Civil de El Salvador. La jornada va concloure amb la presentació del llibre Diari personal…i polític, elaborat pel col·lectiu feminista Malapècora.

Coincidint amb la Vaga de Totes, a Blanes es va presentar un nou col·lectiu antipatriarcal. La primera assemblea d’aquest col·lectiu se celebrarà el divendres 12 de juny a l’Ateneu Sa Fera Ferotge.