Els pobles de la Selva diuen “no” a la MAT amb un 99% de vots en contra

27 gener 2014
La participació va superar les expectatives de les organitzadores / Xevi Planas
La participació va superar les expectatives de les organitzadores / Xevi Planas

Ahir a Riudarenes, Santa Coloma de Farners i Sils es va realitzar la consulta per dir “no” a la MAT, amb la pregunta “Està d’acord que es construeixi la línia de Molt Alta Tensió (MAT) i el seu ramal que afectarà els municipis de Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Sils?” Un cop fet el recompte de vots, la participació va superar les expectatives de les organitzadores amb un total de 6.001 vots, dels quals 78 a favor, 5.910 en contra i 13 en blanc.

Des de les nou del matí i fins a les nou del vespre van estar oberts els tres punts per poder participar en aquesta acció que té com a finalitat donar visibilitat a la poca acollida del projecte en aquesta zona de la Selva, veïna de les Guilleries.

La jornada es va caracteritzar per una gran afluència de gent de totes les edats, des de gent gran fins a mainada, durant totes les hores del dia, amb una pausa breu a l’hora del dinar. Tant a Riudarenes com a Sils, les organitzadores estaven satisfetes per un índex de participació elevat respecte del nombre d’habitants, que indica que la feina de sensibilització i informació sobre la MAT està donant bons resultats. En el cas de Sils, fins i tot es plantegen la possibilitat d’organitzar una assemblea pròpia. Durant tot el dia hi va haver concerts i actuacions que van acompanyar el transcurs de la jornada, que va acabar amb un pica-pica popular per celebrar l’èxit.

A mitja tarda, diferents personalitats van arribar a la Selva per mostrar el seu suport a la iniciativa i a la lluita. Aquest va ser el cas de l’organitzador de la Fira del Disc Jordi Tardà o del diputat de la CUP Quim Arrufat, que va recordar que aquest dilluns dia 27 hi ha una concentració per les persones imputades durant l’acció de desobediència civil a Fellines el passat 8 de gener, quan un veí es va encadenar dins d’un cotxe que havien enterrat on es construeix la torre 66.

Després del recompte de vots, les organitzadores de la consulta es van comprometre “a fer arribar aquest clar missatge de la població als màxims responsables d’aquest projecte, que són la Generalitat i Red Eléctrica Española. Demà mateix sol·licitarem una reunió urgent amb el president Artur Mas per informar dels resultats de la consulta i exigir l’aturada i el replantejament d’aquesta obra innecessària i sobredimensionada.”