Es constitueix a Girona un comitè de suport al referèndum

Aposten per la desobediència i la mobilització popular com a única via per garantir el referèndum

21 setembre 2017
ref1©CarlesPalacio
Enganxada de cartells a favor del referèndum /Carles Palacio

Una quarantena de persones van constituir ahir a l’ateneu Salvadora Catà un comitè de suport al referèndum de l’1 d’octubre. Aquest comitè té per objectiu garantir la celebració del referèndum als municipis de Girona i Salt i respondre col·lectivament davant de qualsevol embat repressiu de l’Estat espanyol. La iniciativa compta amb el suport de diverses organitzacions socials, com Endavant, el Grup Antirepressiu i l’Espai Antiracista, i de persones a títol individual.

En l’assemblea celebrada ahir es va acordar participar en qualsevol mobilització que es produeixi des d’ara i fins l’1 d’octubre i aportar-hi un contingut “crític” i “transformador”. El comitè assegura que el referèndum és una oportunitat “única” per iniciar un procés de ruptura amb un estat “autoritari i opressor”.

El comitè té la intenció de coordinar-se amb la resta d’organitzacions que treballen a favor del referèndum, com Girona Vota, i aposta per la “desobediència” i la “mobilització popular” com a única via per celebrar la consulta. En aquest sentit, l’assemblea va acordar promoure la convocatòria d’una vaga general com a element de pressió.

Per donar a conèixer la seva activitat, s’ha creat un compte de Twitter i una pàgina de Facebook. Aquesta iniciativa se suma a d’altres similars que s’han multiplicat en les darreres hores arreu del territori.