Es presenta una campanya de solidaritat amb les persones encausades per les accions de desobediència contra la MAT

CPB1403201419
Víctor Cánovas en un moment de l’acte / Carles Palacio

El Grup Antirepressiu i Alerta Solidària van presentar ahir al vespre a la Rambla de Girona una campanya per donar suport a les sis persones imputades per les accions de desobediència contra la MAT. Com comença a ser costum, aquest acte també va estar acompanyat per un gran desplegament dels Mossos d’Esquadra, amb diverses furgonetes d’antiavalots que es van situar al pont de Pedra i a la plaça de la Independència. L’acte, que va durar mitja hora, va comptar amb l’assistència d’unes cinquanta persones.

Miquel Toll, membre del Grup Antirepressiu i col·laborador habitual de l’ARIET, va denunciar les connexions entre el lobby elèctric i la classe política. Toll considera que la MAT s’està imposant “a cops de porra” i va animar les assistents a solidaritzar-se amb les persones imputades. Tot seguit va parlar Víctor Cánovas, l’activista que es va encadenar sota terra a Fellines el passat mes de gener. Cánovas va explicar que les accions de desobediència eren l’única alternativa per frenar un projecte que incompleix la distància de seguretat pactada entre la Generalitat i els municipis i va recordar que fins i tot Lluís Pinós, el delegat de Red Eléctrica a Catalunya, ha reconegut que el traçat és il·legat. Per acabar va parlar Joel Saus, un veí de Fellines que va exposar l’impacte de la MAT en els àmbits social, econòmic, ambiental i sanitari. Saus va recordar que diversos estudis vinculen els camps electromagnètics amb el càncer i va dir que les veïnes de la zona estan molt preocupades pels efectes que tindrà la línia en la salut pública. Saus va explicar que, a causa de les accions de desobediència, hi ha tres propietàries de Viladesens que no han estat expropiades i que les obres no poden continuar fins que no es realitzi aquest tràmit. “No abaixarem la guàrdia”, va avisar Saus.

La campanya “Solidàries amb la defensa del territori” es prolongarà durant els propers mesos amb altres actes i activitats, començant amb una concentració de suport a les encausades el 26 març als jutjats de Girona.