Èxit desbordant de la caminada contra la MAT a la Selva

13 gener 2014
700 persones van participar en l'acte / No a la MAT Selva
700 persones van participar en l’acte / No a la MAT Selva

El passat diumenge 12 de gener, més de 700 persones van assistir a la caminada organitzada per NO a la MAT Selva i l’AEiG Roca Guillera, superant amb escreix les expectatives de les entitats organitzadores.

La cita era a les 9h a l’emblemàtic Parc de Sant Salvador de Santa Coloma de Farners, des d’on es partia cap a un dels últims espais naturals i encara verges d’aquesta zona afectada per la línia de Molt Alta Tensió (MAT), composat per l’Ermita i del Castell Farners, que lluïa una pancarta on hi deia “Gegants més grans hem vist caure”.

La cita va transcórrer en un ambient festiu i familiar, que contrastava amb el que encara es viu a Can Planelles (Fellines), on la presència policial continua desplegada mentre els operaris de Red Eléctrica treballen en la construcció de la torre número 66. Entre les assistents s’hi trobaven veïnes afectades de Viladesens, com la família Saus, i de Fellines, així com gent que havia vingut des de Barcelona a primera hora del matí.

Des de l’organització es va preparar una botifarrada popular i una foto que formava les paraules “NO MAT” amb totes les assistents a l’acte, així com diferents activitats, per petits i grans, que incloïen jocs, una caminada a l’emplaçament de dues de les torres que travessen el municipi i una xerrada a càrrec de Xavier Amat, sobre model energètic i la seva relació amb la MAT. Per Xavier Amat, la labor pedagògica és important, ja que és com “matrix”, i és un impacte per les persones “despertar del mantra de la necessitat d’aquesta línia” i saber que no és així i que hi ha altres maneres de fer.

Segons declaracions de persones de la plataforma, part de l’èxit de la cita va estar relacionat amb l’acció del dimecres a Fellines amb la qual “el Víctor ha posat la MAT en el mapa de l’agenda social” i creuen que a Santa Coloma els costarà més perquè la línia “ha anat a tocar els espais d’identitat local” i els colomencs “no se’ls deixaran prendre” i són conscients, que en uns mesos, quan comencin a arribar les màquines, la situació es tensarà, tarannà que quedà recollit amb frases com “no els ho posarem fàcil” i “ens tindran dempeus (o sota terra) allà on faci falta”.