Clam contra la política migratòria de la Unió Europea

250 persones es van manifestar a Girona per denunciar el tractat entre la UE i Turquia i donar la benvinguda a les refugiades

8 maig 2016
Unes 250 persones s'han manifestat en contra de les polítiques migratóries de la UE / Carles Palacio
Unes 250 persones s'han manifestat a Girona en contra de les polítiques migratóries de la UE / Carles Palacio

El dissabte 7 de maig es va celebrar la manifestació  en favor de l’acollida de les refugiades que segueixen arribant a les costes d’Europa o que intenten sobreviure en funestos camps de refugiats d’arreu. La manifestació, organitzada per la plataforma Girona Acull, i amb el suport de múltiples entitats i iniciatives ciutadanes, entre elles Refugis-Grup de voluntariat del Gironès, Acció solidaria i logística-EREC, etc. , ha comptat amb unes 250 persones. El recorregut es va iniciar a la Plaça Sant Agustí, seguint per l’avinguda Jaume I fins a la Plaça Catalunya, on es va desplegar una pancarta gegant des d’un dels edificis on es llegia el lema de la manifestació: Els drets humans no tenen fronteres, benvingudes refugiades. Finalment, un company sirià va llegir el manifest davant de la seu de la Generalitat.

Al llarg del recorregut es van poder sentir crits i càntics en contra del tractat entre Turquia i la UE i donant la benvinguda a les persones refugiades. Pancartes, cartells, acolliment i famílies senceres reivindicant el dret a viure a una terra d’acollida, el dret a dir el que pensem, a recuperar el carrer en contra de les polítiques vergonyants que exerceixen estats i mercats, en contra de la supremacia del capitalisme per sobre de la vida de les persones. Tot això sota la mirada atònita de turistes i veïns despistats, que potser no senten que sota el terme amorf i aliè d’Europa, de la UE, s’estan cometent aquestes atrocitats. A Girona no tot són temps de flors.