Girona recorda el 4 de Febrer

5 febrer 2015

 

Mostra de suport a les represaliades del 4-F /Toni Ferragut
Mostra de suport a les represaliades del 4-F /Toni Ferragut

Envoltades per un fort desplegament policial, unes 200 persones es van concentrar a la plaça del Vi de Girona responent a la convocatòria del Grup Antirepressiu per denunciar el muntatge 4-F i altres casos de corrupció i abús policial. La data d’ahir, 4 de febrer, recordava que 9 anys enrere es van produir els fets que desencadenaren el posterior muntatge. Amb la recent emissió del documental Ciutat Morta, que ha despertat un allau d’indignació, les protestes convocades per grups de suport del 4-F, s’han estès arreu del territori.

A Girona la concentració va comptar amb el suport d’Arran, CGT, Malapècora, Endavant, CUP, Lluita Internacionalista i PAH Gironès. Membres del Grup Antirepressiu van llegir un comunicat on van mostrar el suport a les represaliades pel cas del 4-F i van denunciar altres casos de tortures i encobriments a Girona, com el cas Juan Pablo Torroija, reobert fa uns mesos per l’Audiència Provincial, o les tortures patides durant la detenció d’estudiants en una protesta universitària. Es va instar les assistents a no “deixar-ne passar ni una” i a denunciar públicament els abusos policials i els encobriments polítics. També es va llegir un comunicat de la família de Juan Pablo Torroija, esperançada després de veure l’impacte que ha tingut el documental Ciutat Morta i que creu que aquest fet és beneficiós per ajudar a aclarir els fets de la mort de Torroija a la comissaria de la policia municipal de Girona.

Un cop llegits els comunicats la concentració es va convertir en manifestació encapçalada per una pancarta que deia “Ni oblit ni perdó, prou muntatges policials” i que va recórrer els carrers del centre de Girona, per finalitzar a la plaça Independència. Un cop la concentració va quedar desconvocada, membres del Grup Antirepressiu van demanar a les assistents estar atentes a nous actes perquè tenen intenció d’iniciar una campanya de suport a 12 estudiants i treballadores de la UdG imputades a causa d’una protesta contra les retallades durant la visita del president de la Generalitat Artur Mas i denunciar les tortures patides durant la detenció de dos estudiants.