La CNT denuncia assetjaments laborals en dues botigues de roba d’Olot

6 maig 2014

El sindicat CNT ha denunciat que diverses treballadores de les botigues de roba “Rumore” i “Popelin” d’Olot han patit assetjament laboral durant els darrers mesos. Les dues botigues pertanyen al mateix propietari i estan situades al centre de la capital de la Garrotxa. El sindicat ha anunciat mobilitzacions de suport a les treballadores i ha iniciat accions legals contra l’empresa.

En un comunicat fet públic el 3 de maig, la CNT explica que una treballadora fou acomiadada de la botiga “Rumore” després que l’empresa l’acusés d’haver robat 100 euros. Gràcies a aquesta acusació, que fou posteriorment desmentida, l’empresa aconseguí estalviar-se la indemnització que havia de pagar a la treballadora. Segons el sindicat, una falsedat similar ja s’havia utilitzat anteriorment per acomiadar una treballadora que s’havia queixat de les seves condicions laborals. El sindicat, a més, assegura haver trobat irregularitats en els horaris, els salaris i les cotitzacions de la botiga “Rumore”.

En el cas de “Popelin”, una treballadora hauria estat sotmesa a tractes vexatoris per forçar-la a abandonar la seva feina. Segons la CNT, l’empresa hauria obligat aquesta treballadora a netejar de forma repetida els vidres de l’establiment, hauria modificat arbitràriament els seus horaris o li hauria reduït el sou amb la intenció que deixés la feina sense cobrar indemnització. Un membre del sindicat ha explicat a l’ARIET que aquest tipus de pràctiques són habituals als grans establiments, però que no es veuen tan sovint en els petits comerços.

A banda de tot això, la CNT també assegura que el propietari d’aquestes dues botigues s’ha guanyat l’animadversió de la resta de comerços del barri perquè no participa en les campanyes de promoció que s’organitzen de forma periòdica, com ara les rebaixes o l’enllumenat de Nadal.

Aquest mitjà no ha pogut contactar amb el propietari de les dues botigues. Pel que fa a la gestoria que administra els contractes de les treballadores, Aulinas Assessors, asseguren que no saben res d’aquests presumptes assetjaments.