La comunitat universitària es mobilitza en defensa del referèndum

22 setembre 2017
Manifestació a les escales de la Catedral /Sergi Vàzquez
Manifestació a les escales de la Catedral /Sergi Vàzquez

Més de 3.000 membres de la comunitat universitària gironina es van concentrar ahir a la plaça del Rectorat, donant així suport al manifest a favor de la República publicat pel Consell d'Estudiants i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) a principis d'aquesta setmana. Aquest manifest exigeix al conjunt del sistema universitari català que es posicioni públicament contra les actuacions repressives recents del govern espanyol.

El rector Sergi Bonet va deixar clar que la convocatòria no obeïa a la defensa "d'una posició ideològica determinada", sinó d'acord als principis bàsics de llibertat i democràcia recollits ja en els mateixos Estatuts de la Universitat. "Avui no estem aquí per a defensar la República, aquesta ens l'hem de guanyar l'1 d'octubre", va dir Bonet, en coherència amb la línia d'acció mantinguda per la direcció de la Universitat, que el 2013 es va adherir al Pacte pel Dret a Decidir, i reafirmada el passat 21 juny, quan el Claustre va aprovar en sessió extraordinària l'adhesió de la institució al Pacte Nacional pel Referèndum, amb un 88% dels vots.

Al seu torn, Pau Parals, coordinador del Consell d'Estudiants de la universitat, va demanar als Deganats i els diferents docents del centre que posessin totes les facilitats possibles perquè les estudiants es puguin mobilitzar aquestes setmanes."És la comunitat estudiantil la que ha de liderar tot aquest procés", va dir.

A continuació, les manifestants es van desplaçar fins a la seu de la Generalitat cridant consignes a favor de la independència, contra la repressió i a favor de la lluita feminista. La mobilització va continuar amb una paella popular organitzada pel SEPC i amb una assemblea que ha conclòs amb la constitució d'un Comitè de Defensa del Referèndum de la UdG, de cara a facilitar una millor organització de les estudiants en les properes convocatòries i mobilitzacions.