La convocatòria de la #Gironarepublicana aplega 700 persones

 

[Slideshow "girona-republicana" not found]

La plaça del Vi de Girona ha viscut una concentració antimonàrquica i independentista amb motiu de l’abdicació del rei Joan Carles I. Unes 700 persones convocades per diverses organitzacions de l’Esquerra Independentista, que també comptava amb la presència de Procés Constituent i altres moviments polítics i socials, han fet una marxa fins a la Subdelegació del Govern espanyol. La mateixa convocatòria es repetia a moltes altres ciutats.

Amb crits de “els catalans no tenim Rei” o “independència” s’han anat aplegat unes 700 manifestants a la plaça del Vi. A l’inici el regidor de la CUP de Girona Jordi Navarro ha llegit un manifest on es reclamava “la República del 99% enfront d’aquell 1% que ens mana, com és el cas del rei Borbó”. Amb una forta presència de mitjans de comunicació, la concentració s’ha transformat en una manifestació que, passant pel Pont de pedra, ha enfilat el carrer Nou camí de la Subdelegació del Govern espanyol a la Gran Via de Jaume I. Al llarg del recorregut s’han pogut veure nombroses estelades, també banderes espanyoles republicanes i pancartes demanant “la República Catalana” i “volem votar el 9N”.

La manifestació ha acabat a la Subdelegació del Govern espanyol on hi havia desplegades diverses pancartes. Entre elles la de CUP, Escac al Rei, escac a Espanya; la d’Arran Els catalans no tenim Rei; o la d’Endavant-OSAN, Als Països Catalans no tenim Rei. A més, la manifestació també comptava amb la presències de solidàries amb Can Vies, que portaven una pancarta reivindicativa contra el desallotjament del Centre Social Autogestionat barceloní. Des de l’organització de la manifestació també s’ha reclamat per megàfon que “els banquers a la presó i els presos per actes polítics s’alliberin” i que “s’aturin els desnonaments”. El portaveu de la CUP ha emplaçat a seguir lluitant per la República i per la independència i la manifestació ha acabat amb el Cant dels Segadors.