La CUP de Girona i Independents per Salt denuncien la pujada de la tarifa elèctrica

40 persones es van reunir davant la seu d'Endesa a Girona / Ferran Parra
40 persones es van reunir davant la seu d’Endesa a Salt / Ferran Parra

La concentració davant l’oficina comercial d’Endesa a Girona va reunir prop de quaranta persones. La CUP de Girona i Independents per Salt van denunciar “l’oligopoli elèctric que pateixen les persones cada dia”, van donar suport a la consulta popular sobre la MAT i van animar a la mobilització popular per fer front a la pujada de la tarifa elèctrica.

La concentració va aplegar gairebé una quarantena de persones que reclamaven una baixada dels preus de l’electricitat a les llars i que es posi fi a “l’estafa elèctrica i l’oligopoli”. Es va desplegar una pancarta davant de l’oficina comercial d’Endesa, es va llegir un manifest i l’acció de protesta va acabar amb una encesa d’espelmes. Alhora, diverses persones van enganxar adhesius al vidre com a forma de protesta i així va finalitzar la concentració.

En declaracions a l’ARIET, el portaveu del grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, va esmentar que el motiu de la protesta era bàsicament fer front a l’augment de les tarifes elèctriques. Segons Navarro, “des de l’inici de la crisi, el preu de la factura elèctrica ha augmentat un 60%, que són uns 360 euros de mitjana per llar”. El portaveu també va afirmar: “Denunciem la centralització del model energètic que ha suposat la MAT. Nosaltres apostem per un model energètic descentralitzat i proper al territori.” Així mateix la CUP reclama la nacionalització i municipalització dels serveis de generació i distribució del sector de l’energia. La formació independentista també demanarà una taula de la pobresa energètica a la ciutat. Jordi Navarro va animar a participar a la consulta sobre la MAT que se celebrarà el proper diumenge a Santa Coloma de Farners i va manifestar el seu suport a les persones que es mostren actives lluitant contra la línia elèctrica. El portaveu de la candidatura municipalista va acabar les declaracions encoratjant la gent a mobilitzar-se, de manera contundent, “davant l’estafa elèctrica i els governs que defensen les companyies elèctriques i no el conjunt de la població”.