La PAH de Banyoles exigeix lloguers socials i denuncia les dietes que va cobrar l’alcalde a la Caixa

4 gener 2015

[Slideshow "manifestacio-pah-banyoles" not found]

Prop d’un centenar de persones van acudir ahir al matí a la manifestació organitzada per la PAH Banyoles per exigir lloguers socials i denunciar les dietes que va cobrar l’alcalde de Banyoles a la Caixa. La protesta va començar de manera tranquil·la a l’avinguda de la Farga, enganxant amb l’avinguda dels Països Catalans fins a arribar a l’ajuntament, on es va llegir un manifest. La PAH Gironès i la PAH Girona-Salt van donar suport a la manifestació.

Fa un any, l’Ajuntament de Banyoles va aprovar una moció que permetia multar aquelles entitats financeres —i altres— que tinguessin pisos buits i no oferissin lloguers socials. La PAH de Banyoles exigeix ara l’aplicació d’aquesta moció, que segons l’alcalde de la ciutat, Miquel Noguer (CiU), es va aprovar com a mostra d’intencions. Segons Noguer, “el que cal és arribar a acords mitjançant negociacions amb les empreses”.

Verónica Páez, col·laboradora de la PAH Banyoles, explica que hi ha famílies que en el seu moment van poder accedir a un lloguer social, però un cop se’ls acaba el termini, i donat que el seu nivell adquisitiu no ha millorat, es tornen a trobar amb el problema d’haver de fer front a un lloguer que no poden pagar. La problemàtica a la ciutat esdevé més greu quan, com expliquen fonts de la PAH Banyoles, es coneixen les relacions de l’alcalde amb la Caixa. Tal com va revelar el setmanari Directa, Noguer va cobrar 1,3 milions d’euros com a membre del Consell d’Administració de la Caixa entre els anys 2005 i 2013. Segons la PAH, aquest fet fa comprensible el poc interès per part de l’Ajuntament a aplicar la moció aprovada el gener passat.