La PAH exigeix un lloguer social per al bloc de Salt

23 octubre 2013
La PAH no vol que les famílies que viuen al bloc de Salt en marxin, ni tan sols per anar als pisos de lloguer social que ofereix la Secretaria d’Habitatge de la Generalitat. En un comunicat fet públic el passat dilluns, la PAH assegura que la Generalitat no disposa de prou recursos per reallotjar totes les persones que han perdut la seva llar i que l’única forma de garantir el dret a l’habitatge consisteix a recuperar els pisos del Banc Dolent.Aquest comunicat arriba una setmana després que el Tribunal d’Estrasburg paralitzés el desallotjament del bloc de Salt perquè això podria vulnerar els drets fonamentals de les famílies. Després d’aquest posicionament rotund, el secretari d’Habitatge, Carles Sala, va afirmar que la Generalitat oferiria pisos de lloguer social a les ocupants de l’edifici. Segons Sala, la manca de recursos no impediria l’accés a aquests pisos, ja que la Generalitat podria ajudar a pagar-los. “Hem arribat a llogar pisos a 13 euros al mes”, va assegurar Sala.Però la PAH considera que aquestes mesures arriben tard i són insuficients. Per la PAH, l’única manera de resoldre el problema de l’accés a l’habitatge consisteix a eliminar el “model especulatiu” que representa la SAREB i donar una utilitat social als pisos transferits a aquesta entitat. En el comunicat, la PAH adverteix que recuperar els pisos del Banc Dolent és una “petició mínima i irrenunciable”.

Per tal d’aconseguir aquest objectiu, la PAH ha sol·licitat una reunió amb les administracions públiques, la SAREB i el Banc Mare Nostrum, que gestiona el bloc de Salt. Aquesta reunió hauria de servir per regularitzar la situació de les persones que viuen a l’immoble i per posar els fonaments d’un parc públic d’habitatges de lloguer social.

Carles Puigdemont no accepta la dimissió del Defensor de la Ciutadania de Girona

Tot això succeeix enmig d’una agra polèmica al voltant del Defensor de la Ciutadania de Girona, Ramon Llorente, que va denunciar una llogatera per impagament. Després que la PAH aturés el desnonament el dilluns passat, el conflicte es va fer públic i Llorente va presentar la seva dimissió.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, però, no ha acceptat la renúncia i ha elogiat el compromís de Llorente amb el seu càrrec. Llorente, per la seva banda, ha afirmat que la llogatera mai va acceptar les alternatives que se li van plantejar i ha insinuat que al seu pis s’hi exercia la prostitució: “Aquests darrers dies he sabut que a altes hores de la nit hi havia homes que trucaven als veïns preguntant per un pis on s’oferien serveis que a mi no m’agraden”, ha dit. A més, Llorente també ha assegurat que no havia fet fora la llogatera abans “per caritat”.