La PAH Girona-Salt denuncia el desús del Bloc-Salt i n’exigeix un lloguer social

24 juliol 2014

 

[Slideshow "la-pah-girona-salt-denuncia-el-desus-del-bloc-salt-i-exigeix-un-lloguer-social" not found]

Sota el lema Parlament compleix: Bloc-Salt pel poble, més de 40 persones van portar a terme una acció aquest dimecres passat al Bloc-Salt, propietat del Sareb, per denunciar que encara a dia d’avui no s’ha complert l’acord del 5 de desembre de 2013, firmat per tots els grups parlamentaris -menys el PP i Ciutadans-, en què els pisos del bloc de Salt passaven a formar part del fons social d’habitatge de Catalunya, i serien destinats a lloguers socials.

L’acció va consistir en el desplegament d’una pancarta i una enganxada massiva d’adhesius a les dues entrades del bloc (núm. 91-93). El text dels adhesius era clar: “No pot ser! Milers de pisos propietat dels bancs i grans immobiliàries buits i gent sense casa”.

Segons una portaveu de la PAH Girona-Salt -que no és la mateixa que la PAH Gironès, reconeguda per les PAH Catalanes- aquesta acció, a part de denunciar l’incompliment de l’acord, també ha servit per anunciar als mitjans un encerclament del Bloc de Salt i una acampada el 5 de setembre per celebrar els tres anys de la PAH. Segons Marta Afuera, des de la PAH Girona-Salt se seguirà denunciant la situació en què es troben les famílies que vivien al Bloc de Salt; algunes han hagut d’ocupar habitatges, altres tenen cessió d’ús d’uns pisos durant dos anys, etc., situacions que no solucionen la problemàtica real.

Durant la concentració es va celebrar la posada en llibertat de Carlos Cano, condemnat a tres anys i un dia de presó, per haver participat en un piquet informatiu del 15M durant la vaga general del 29 de març de 2012.