La preparació de la vaga d’estudiants del #27F a Girona està en marxa

19 febrer 2014

Aquests dies, pels passadissos de la Universitat de Girona i d’alguns instituts de les nostres comarques es poden observar cartells en què es convoca a la pròxima vaga d’estudiants, del dijous 27 de febrer.

vaga udg_(directa girona)
[imatge arxiu] capçalera manifestació vaga maig 2012 a la UdG / Directa Girona

Aquesta mobilització que afecta els instituts i les universitats dels Països Catalans, ha estat convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i ha rebut el suport d’altres organitzacions i assemblees de facultat dels centres educatius. A les comarques gironines s’està fent difusió a alguns instituts de secundària de poblacions com Celrà, Vilablareix, Figueres, etc. I pel que fa a la UdG, ja fa un quants dies que a les facultats pengen cartells i pancartes per convocar a la vaga. Així mateix, aquest dilluns i dimarts s’han celebrat comitès de vaga per organitzar aquesta diada reivindicativa.

Fonts del comitè de vaga i del SEPC han anunciat que aquests dies faran difusió de la jornada de lluita passant per les classes, informant les estudiants i promovent el debat entre les afectades pels atacs a l’educació pública. A l’esdeveniment de la vaga a Girona podem veure com el SEPC reclama un “increment important” en el fraccionament del pagament de la matrícula, uns fons de beques propis, més màsters públics i amb preus assequibles, la remuneració de les pràctiques i la gratuïtat d’aquests crèdits. Aquestes serien les reivindicacions que exigeix el sindicat estudiantil a curt termini; a més en el manifest es reclama que el conjunt de les estudiants es mobilitzin per fer front “als atacs a la llengua i al model públic de les universitats catalanes” i també a la “imposició de l’Estratègia Universitària 2015 (EU2015). El SEPC destaca també que cal un moviment estudiantil fort i que es treballin problemàtiques locals per afrontar problemes globals que “imposen l’Europa del capital i els governs que les executen”. Per tot això demanen implicació a les estudiants en la pròxima jornada de vaga del 27 de febrer.