La presa de possessió del nou rector de la UdG comença amb protestes i un escarni a Mas-Colell

12 desembre 2013

Una quarentena d’estudiants s’han concentrat davant l’Aula Magna de la Universitat de Girona (UdG) per mostrar el rebuig a les retallades pressupostàries. Un escarni que tenia com a objectiu la visita del conseller Andreu Mas-Colell durant la investidura de Sergi Bonet com a nou rector de la UdG.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pancarta del SEPC / Sergi Vázquez

Amb motiu de la presència del conseller d’Economia i Coneixement, responsable de les universitats, a la presa de possessió del nou rector Sergi Bonet, el Sindicat d’Estudiants del Països Catalans (SEPC) havia convocat un escarni a l’entrada de l’Aula Magna. Hi ha hagut policies de paisà davant de  l’església de Sant Domènec. Cal destacar que finalment el conseller ha signat el nomenament abans de l’acte i ha marxat. Qui ha rellevat la representació de la Generalitat a la mesa presidencial ha estat Antoni Castellà, secretari d’Universitats.

El grup d’estudiants ha iniciat la concentració davant del Rectorat i tot seguit ha pujat les escales fins a l’entrada de l’Aula Magna, on ha desplegat una pancarta contra els pressupostos. Al moment d’apropar-se a l’entrada del recinte s’ha tancat mitja porta, un membre de seguretat privada ha barrat el pas i tres Mossos d’Esquadra de paisà han seguit el grup d’estudiants. D’aquesta manera s’ha impedit el lliure accés a l’acte. La protesta ha estat acompanyada d’una sorollosa xiulada. Mentrestant, a l’interior hi havia diverses personalitats polítiques i acadèmiques, també el bisbe de Girona. Hi ha hagut un seguit de parlaments per part del secretari general de la Universitat, l’alcalde de Girona, l’exrectora Anna Maria Geli, el rector Sergi Bonet i Antoni Castellà. Cal destacar que aquest darrer ha acabat el discurs citant una frase d’un rellevant sionista com és el president de l’Estat d’Israel, Shimon Peres:  “per ser prudents cal atrevir-se”. L’acte ha finalitzat amb el Gaudeamus cantat pel Cor de la UdG.

El SEPC ha decidit posar fi a la protesta mitja hora després d’haver-la començat, quan el conjunt de persones assistents ja havien entrat a l’acte. I en aquest moment s’ha desplegat una pancarta des d’un balcó d’una de les façanes de la Facultat de Lletres on hi deia “Aturem els pressupostos antisocials. Desobeïm, juntes podem” amb un dibuix de la cara del conseller d’Economia i Coneixement.