La Universitat de Girona se solidaritza amb les desaparegudes d’Ayotzinapa

23 octubre 2014
Acció de suport a la UdG, als normalistes de Ayotzinapa, Mèxic. /Carles Palacio
Acció a la UdG en suport a les normalistes d’Ayotzinapa / Carles Palacio

“Jo volia fer la revolució, transformar el país. Per això em vaig fer mestra.” Amb aquestes paraules de Carme Roure, mestra a Catalunya durant la Segona República, s’inicia el manifest de suport a les víctimes d’Ayotzinapa difós per diversos col·lectius de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG. En aquesta facultat, la massacre comesa el passat 27 de setembre a Ayotzinapa, a l’estat de Guerrero de Mèxic, no deixa indiferents les consciències. El 22 d’octubre, les estudiants de magisteri, l’equip de deganat, l’assemblea de facultats i el SEPC es van sumar als actes de suport internacional que es van fer per reclamar responsabilitats per l’assassinat de sis estudiants de l’Escola Normal i la desaparició de 43 més.

No és el primer cop que s’actua amb violència contra les estudiants d’aquestes escoles considerades institucions socialistes, d’esquerres, crítiques i revolucionàries. Dirigides a aquelles estudiants de les classes més desfavorides que vulguin cursar la llicenciatura de Magisteri, aquests centres educatius defensen l’educació com el despertar de la consciència. Despertar necessari per poder transformar el món.

Ahir, la Facultat d’Educació de la UdG va mostrar les fotos de les persones desaparegudes i es va sumar a les veus que s’alcen indignades arreu del món. Amb els lemes El seu dolor és el nostre, la seva ràbia també i De res no serveix donar educació al pobre si li dónes una educació pobra, els recorden que no estan sols, que estan presents. El manifest finalitza amb el lema “La solidaritat és la tendresa dels pobles. No us oblidem. Sou, un cop més, exemple i dignitat.