La Xarxa d’Horts Urbans ocupa un terreny abandonat al barri de les Pedreres de Girona

31 març 2014

Imatges de l’acció:

[Slideshow "ocupacio-hort" not found] Una desena de membres de la Xarxa d’Horts Urbans van ocupar el 30 de març un terreny abandonat situat al barri de les Pedreres de Girona. El terreny s’ha convertit en un hort urbà on s’han plantat cebes, patates i enciams. Amb aquesta acció, la Xarxa d’Horts Urbans vol promoure els productes alimentaris saludables i de proximitat i vol recuperar un espai públic en desús.

L’acció va començar a les deu del matí davant la biblioteca de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona. Sota una pluja fina, el grup es va dirigir a un terreny propietat de l’Ajuntament que es troba una mica més amunt del passeig de Fora Muralla. Segons les membres de la Xarxa, aquest terreny ha estat abandonat durant més de vint anys, però probablement havia albergat alguna mena de cultiu, perquè està dividit en feixes i la terra es troba en força bon estat. Després de desbrossar la zona, les activistes van plantar les verdures que alimentaran les tres persones que s’encarregaran de conrear l’hort.

Segons la Xarxa, aquest no és l’únic hort ocupat de les Pedreres. En una feixa situada una mica més amunt, un veí de Girona hi conrea des de fa anys el seu propi hort. Després de negociar amb l’Ajuntament, aquest veí ha aconseguit legalitzar el conreu amb un contracte de cessió d’ús. La Xarxa espera trobar una solució similar pel terreny ocupat aquest diumenge.

La Xarxa d’Horts Urbans de Girona i Salt va arrancar l’any 2013 gràcies a l’empenta d’un grup de persones vinculades a l’associacionisme i als moviments socials. El seu principal objectiu és transformar els solars afectats per l’esclat de la bombolla immobiliària en horts urbans. Segons la Xarxa, amb un hort de tan sols 30 metres quadrats es poden produir verdures per alimentar una persona durant tot un any.