La Xarxa pels Drets Socials segueix exigint la convocatòria de la consulta pel 9N sí o sí

6 octubre 2014
Membres de la XDS de Girona, durant la concentració setmanal a la Plaça Independència. Sergi Vazquez
Moment de l’assemblea de la XDS. Sergi Vázquez

Cada diumenge des d’en fa quatre, la Xarxa pels Drets Socials (XDS) s’ha trobat a les  6 de la tarda a la plaça de la Independència de Girona. Aquesta setmana hi hagut una vintena de persones concentrades, que tot seguit han fet un assemblea.

 

Des de les terrasses dels bars i des dels bancs de plaça, les gironines han pogut veure com les membres de la XDS mostraven pancartes i lemes reclamant que volen votar per la consulta independentista del 9N, sí o sí. De fet, un dels cartells que es mostraven indicava: “9N Referèndum. Tant sí com no! Desobediència!”.

A l’assemblea que ha seguit la concentració han debatut com afrontar les pròximes convocatòries de la Xarxa. S’ha parlat de repensar l’acció i dinamitzar-la per arribar a més gent. També de com visualitzar, malgrat l’aparent avenç del procés, la demanada de la població de fer la consulta sigui com sigui, tot i la prohibició del Tribunal Constitucional i la possible marxa enrere del govern de la Generalitat de Catalunya. I s’ha aifrmat que si no se segueix mantenint un clima de desobediència, pot ser el moment perfecte perquè Mas es faci enrere en la consulta del 9N. Una de les propostes és, conjuntament amb l’ANC, engalanar de color groc punts destacats de la ciutat en pròximes convocatòries.

El que ha deixat clar la XDS és que continuaran mostrant a la població gironina, d’una manera o d’una altra, que segueixen fermes reclamant la consulta del 9N i que si es fa algun pas enrere augmentaran la força de la mobilització. A més reclamen que la construcció d’aquest nou país serveixi per avançar cap a la consecució de fites socials, i per mantenir i augmentar els drets socials.