La PAH Garrotxa força Bankia a negociar una dotzena de desnonaments

28 novembre 2014
Acció duta a terme per la PAH Garrotxa a Olot per exigir a Bankia una negociació per a una dotzena de families en risc de desnonament. /Jordi Gasulla
Acció de la PAH Garrotxa a Olot per exigir a Bankia negociació per una dotzena de famílies en risc de desnonament. /Jordi Gasulla

Ahir al matí un grup de prop de 60 membres de la PAH Garrotxa va anar l’oficina que Bankia té al carrer Sant Rafel d’Olot. L’objectiu era pressionar per desencallar la situació dels casos presentats a l’estiu. Finalment, l’acció va transcórrer sense incidents i a mig matí s’havia aconseguit que l’entitat fes un pas endavant per desencallar la situació.

Amb aquesta acció culminava una part del procés iniciat a l’estiu, en el qual les famílies afectades van presentar els casos a Bankia a través de la PAH Garrotxa, exposant la seva situació i demanant la dació en pagament i lloguer social. Arran d’aquesta demanda, l’entitat bancària fins ara s’havia limitat a sol·licitar documentació a les famílies per comprovar que la situació exposada era real, però no havia fet cap avenç en la resolució ni havia informat les famílies.

Durant tots aquests mesos, les afectades han estat fent un seguiment del procés, anant un o dos cops per setmana a l’oficina bancària. Segons va dir un dels membres de l PAH, el resultat en aquest temps ha estat nul, sense mostres d’interès, per part de l’oficina de desencallar la situació i per això “s’ha decidit anar a per totes” i el primer punt era “pressionar perquè vegin que no acceptem un no per resposta”. Aconseguir dia i hora amb el delegat de Bankia és el primer pas per sortir de la pròpia oficina i avançar en la resolució.

Des de la PAH Garrotxa creuen que l’entitat allarga els processos perquè d’aquesta manera va empobrint més encara les famílies, ja que es van acumulant quotes per pagar i els processos judicials oberts van generant interessos per falta de pagament.

En els pocs mesos de vida que té, la PAH Garrotxa va creixent i, a part dels onze casos que estan en procés, recentment n’han arribat quatre de nous, que podrien acabar-se sumant als actuals.