L’Ajuntament de Banyoles censura una roda de premsa sobre el cas Creu Roja

27 febrer 2014
boliblau2
Manifestació en suport a la Sílvia feta el passar gener / Marc Planas

El Col·lectiu d’amics i amigues del centre el Boli Blau denuncia, una vegada més, la represàlia laboral que pateix la treballadora Sílvia Simoes, després de destapar el cas de suposats abusos a menors de l’expresident de Creu Roja Banyoles, Joaquim Homs. El cas segueix essent una ferida oberta per a les institucions del Pla de l’Estany, així ho ha afirmat el representant d’Assacs que, al començament de la roda de premsa, ha explicat que l’acte s’estava celebrant al carrer per la negativa de l’Ajuntament a cedir l’espai.

A la roda de premsa hi han participat un membre de l’Assemblea de Treballadores i Treballadors d’Acció Social (ASSACS), l’advocada de la Sílvia i una veïna del barri. El representant d’Assacs, ha exposat la cronologia del cas Creu Roja Banyoles des que es va destapar el juny del 2013. En aquest sentit ha acusat les institucions públiques, tant el Consell Comarcal com l’Ajuntament de Banyoles, de no haver fet res, tot i tenir constància de la denúncia dels presumptes abusos. També ha revelat que l’informe dels Mossos d’Esquadra sobre el cas va destapar un seguit d’irregularitats en les subvencions atorgades a Creu Roja que, tot i que diversos informes tècnics del mateix Ajuntament recomanaven no renovar-les, es van seguir concedint.

L’advocada de la Sílvia ha informat que han presentat una demanda per acomiadament nul, i subsidiàriament improcedent, contra el Consell Comarcal i les empreses Sotrac i Acisi, responsables de la gestió del Boli Blau. L’acomiadament de la treballadora és, segons la lletrada, un cas clar de vulneració dels drets laborals i de persecució per haver destapat els presumptes abusos. En aquest sentit considera que l’acomiadament no està justificat, perquè l’Ajuntament havia fet informes positius de la treballadora durant els 9 anys que va estar al Boli Blau. També és il·legal que, un cop celebrat el concurs per atorgar la gestió del Boli Blau, que va guanyar l’empresa Acisi en detriment de Sotrac, no s’hagi subrogat la treballadora.

Finalment la veïna del barri ha remarcat la feina social que ha fet la Sílvia Simoes durant els 9 anys de treball i la connexió que tenia amb els joves que participava en les activitats del Boli Blau.