L’assemblea de dones Les Goges es presenta a Celrà dins els actes contra la violència masclista

Els actes del 25 de novembre contra la violència de gènere a Celrà omplen el poble d’actes de caràcter antipatriarcal.

goges
Representació Lumier / Goges

Els actes es van iniciar el 24 de novembre amb la pintada d’un mural a la carretera de Juià on es pot llegir “Celrà diu no a la violència masclista; que només els petons ens tapin la boca”, amb  les mans de totes les participants pintades a la paret. Tot seguit el grup celranenc les Lumier van actuar al Casal Popular de joves El Moll. L’obra era un monòleg a quatre veus que representaven les reflexions d’una dona torturada per la violència masclista.

El 25 de novembre es van reunir una cinquantena de persones a la plaça de l’església per escoltar un manifest rebutjant la violència de gènere i tot seguit les campanes van repicar 55 vegades, una per cada dona assassinada a l’Estat espanyol.

En el mateix escenari es van presentar Les Goges, l’assemblea de dones de Celrà, que van llegir un manifest de presentació seguit d’una performance. Les assistents es van estirar a terra i una a una se’ls va resseguir amb guix la silueta com si fossin mortes, de manera que la plaça va quedar plena de cadàvers dibuixats.

L’endemà es va celebrar una xerrada a l’Ateneu on van assistir dues tècniques de cases d’acollides de dones maltractades al Gironès. La xerrada es va dividir en dues parts. La primera es va centrar en explicar una visió teòrica de la violència i com aquesta s’aplica a les dones. La segona va explicar l’experiència a les cases, des de l’entrada de la dona i filles  fins  com sortien. Es va repassar els conflictes que sorgeixen entre les dones i com s’enfronten a la situació viscuda o haver de tornar a veure l’agressor.

El dia  26 es va dur a terme un seguit de xerrades a les alumnes de l’institut, organitzades pel SEPC, l’equip educatiu del centre i l’associació Macondo. El 28 va tancar el mes d’actes una llegida de contes contra la violència de gènere a la biblioteca de Celrà.