L’assemblea de treballadors d’A.J. Ruz aixeca el campament de Sils, però manté la vaga

7 febrer 2015
L'assemblea de treballadors d'A.J. Ruz han decidit aixecar el campament, però mantindrà la vaga i les accions de pressió / Carles Palacio
L’assemblea de treballadors d’A.J. Ruz han decidit aixecar el campament, però mantindrà la vaga i les accions de pressió / Carles Palacio

L’assemblea de treballadors en vaga indefinida de l’empresa A.J. Ruz ha aixecat el campament que mantenia davant de l’empresa a Sils. Després de pressionar les administracions i posar de manifest el conflicte laboral, l’assemblea ha decidit posar punt final a una acampada que ha durat més de 100 dies. Tot i això, els treballadors prosseguiran la vaga i les accions de protesta.

Tal com ha informat J. Pau Gàlvez, secretari general de la federació de serveis privats de CCOO de Girona, amb les resolucions d’Inspecció de Treball i la sentència ferma del jutjat social número 3 de Girona, mantenir el campament ja no té sentit, ja que implicaria un desgast innecessari dels vaguistes. Segons Gàlvez, el conflicte passa a batallar-se en altres àmbits i les accions de pressió a l’administració continuaran.  “L’empresa pretén guanyar temps perquè és conscient que ja no podrà accedir a més concursos públics per haver vulnerat el dret de vaga, tal com queda reflectit en la sentència”, ha explicat Gàlvez.

Ara bé, tot i que A.J. Ruz és una empresa sentenciada a mort perquè no podrà accedir a més concursos públics, CCOO continua exigint que es reincorpori el treballador acomiadat, que es creï una mesa de negociació i que no s’acomiadi ningú mentre duri la negociació. Aquestes propostes permetrien a l’empresa mantenir els contractes amb l’administració fins que finalitzin.

Gàlvez ha tornat a denunciar la falta de voluntat política en tot el procés de vaga indefinida, fins i tot després de la sentència condemnatòria. De moment, les administracions que rescindeixin els contractes amb A.J. Ruz hauran de subrogar els treballadors. Aquest procés es pot allargar depenent dels contractes actuals entre l’administració i l’empresa.