L’Ateneu Sa Fera Ferotge organitza una cadena humana per denunciar el tall del subministrament d’aigua

31 juliol 2014
Cadena humana davant del Mercat Municipal de Blanes / Xavier Puig
Cadena humana davant del Mercat Municipal de Blanes / Xavier Puig

Un centenar de persones van fer el 26 de juliol una cadena humana a Blanes per portar aigua a l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge, en senyal de protesta pel tall de subministrament que el local okupat va patir fa cosa d’un mes.  Durant els parlaments finals, un dels representants de l’Ateneu va denunciar que el tall del subministrament d’aigua “és una decisió política amb la voluntat de desactivar els moviments socials que s’organitzen en aquest local” i va recordar que “l’Ajuntament és el soci majoritari d’Aigües Blanes”. En aquest discurs també es va reclamar la municipalització sota control social de l’empresa.

Aquest és el segon acte de resposta de l’Ateneu al tall d’aigua. Fa dues setmanes, algunes membres van interposar una denúncia perquè consideren que el tall s’ha fet com a mesura de coacció i sabent que a l’interior del banc okupat hi viu gent. Aquest fet consta a l’acta que van aixecar els Mossos  d’Esquadra els primers dies d’okupació, després de l’intent de tapiar el local. Marcos, membre de l’assemblea de l’Ateneu, explica que ningú els ha comunicat en cap moments que els tallarien l’aigua “com normalment es fa en aquests casos”.

Ens els dos mesos de vida, s’han posat en marxa a l’Ateneu blanenc un punt de recollida d’aliments, un banc de roba i està previst que s’hi faci un cicle de fòrums cinematogràfics. A la vegada, s’ha iniciat un projecte de formació popular que es materialitza en la obertura d’una biblioteca popular, una sala d’estudi i la programació de col·loquis i debats de formació col·lectiva.