L’efecte Can Vies encén la flama als carrers de Girona

2 juny 2014

 

[Slideshow "marxa-de-torxes" not found]

Dos centenars de persones es van tornar a concentrar el passat divendres 30 de maig a la plaça del Vi de Girona en suport a l’històric Centre Social Can Vies i per reclamar la llibertat de les detingudes en les darreres mobilitzacions a Sants.

La concentració, que va prendre forma de marxa de torxes, va recórrer els carrers més cèntrics de la ciutat corejant consignes en suport a Can Vies. Va estar vigilada de prop per una desena de furgonetes de l’Àrea de Recursos Operatius dels mossos d’esquadra i nombrosos grups de policia de paisà.

Finalment la marxa es va donar per desconvocada davant de la seu de Convergència Democràtica de Catalunya a la plaça Catalunya, que es trobava fortament custodiada per un dispositiu d’antiavalots. Una portaveu va llegir un comunicat on s’expressava el suport a les mobilitzacions a Sants i demanava la dimissió dels responsables polítics del desallotjament de Can Vies i dels dispositius policials. Va exigir també la posada en llibertat de les més de 60 detingudes, recordant que una d’elles ha ingressat en presó preventiva. La portaveu va demanar estar atentes a properes convocatòries de suport i va fer una crida a participar a la manifestació convocada dissabte a Barcelona.