Les cambreres de pis de Lloret de Mar es mobilitzen contra la sanció a una companya

9 octubre 2015
Concentració a Lloret / Joan López
Concentració davant l’hotel Don Juan de Lloret de Mar / Joan López

Un centenar de treballadores i treballadors es van manifestar el passat 7 d’octubre, dia internacional del treball digne, davant l’hotel Don Juan de Lloret de Mar, que ha imposat una sanció de quinze dies de suspensió de sou i feina a una cambrera de pis que va denunciar públicament les pèssimes condicions de treball de l’establiment en una entrevista concedida al centre d’investigació Alba Sud.

Entre les cinc i les sis de la tarda, les treballadores del sector hoteler de Lloret es van concentrar davant l’establiment, ubicat al centre del municipi, i van cridar consignes com “Totes som la Toñi” i “Prou repressió sindical”. La protesta estava convocada per CCOO i tenia el suport del comitè d’empresa de l’hotel Don Juan.

Filo Ramos, cambrera de pis en un altre hotel, va declarar: “Aquest és un bon principi, però no és el final. La propera setmana serem més, perquè la Toñi no està sola.” En el mateix sentit s’expressava Eulàlia Corralero, una altra cambrera, en un grup de Facebook que uneix treballadores de la neteja de tot l’Estat: “Crec que la notícia ha tingut molta difusió i es comença a parlar del que està passant. Crec que de mica en mica es comença a conèixer l’explotació laboral que hi ha a Lloret.”

Per la seva banda, Toñi Barrera va agrair les mostres de solidaritat. Barrera va afirmar que el que havia explicat a l’entrevista era “la pura veritat” i va afegir que “l’únic que he fet és denunciar com s’estan degradant les condicions laborals de les cambreres de pis aquí a Lloret, però també a tot l’Estat”.

En la protesta hi van participar els diputats recentment elegits Albano Dante Fachín i Marc Vidal i de tres regidors de Lloret. Tots ells van solidaritzar-se amb la treballadora i van expressar el seu rebuig a l’actuació de l’empresa.