Les estudiants de Girona exigeixen la gratuïtat de la universitat

Sota el lema de ‘Caminem cap a una universitat gratuïta’, les estudiants de Barcelona i Girona han aprofitat el Dia Internacional de l’Estudiantat per denunciar l’incompliment de la moratòria del Decret 43/2015, conegut popularment com el 3+2.

19 novembre 2016
Capçalera de la manifestació estudiantil /Carles Palacio
Capçalera de la manifestació estudiantil /Carles Palacio

Les estudiants catalanes van sortir al carrer una vegada més el 17 de novembre per exigir la gratuïtat de la universitat pública. Convocades pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), el Consell d'Estudiants i el Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT), i amb el suport del Rectorat de la Universitat de Girona, un centenar d'estudiants va participar al llarg del dia en diverses activitats: xerrades-debat, una arrossada popular i, finalment, una manifestació que va portar la protesta a la seu de la Generalitat.

Treballant colze a colze per primera vegada des de fa molt de temps, Pau Parals i Pau Turró -representants del Consell d'Estudiants i del SEPC, respectivament- van recordar el simbolisme de la data, el 17 de novembre, Dia de l'Estudiantat Universitari, per celebrar una jornada de lluita que vol "posar fi a les dificultats d'accés a l'educació superior". Els portaveus també van manifestar el malestar de la comunitat universitària per l'incompliment de la moció aprovada al Parlament de Catalunya que estableix una moratòria al Decret 43/2015, conegut popularment com el 3+2. La moció també preveu la reducció d'un 30% de les taxes universitàries i mesures efectives que equiparin els preus dels màsters i els dels graus.

Al seu torn, Sergi Bonet, rector de la Universitat de Girona i president de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), es va mostrar satisfet pel pas de "la protesta a la proposta" que hauria fet el moviment estudiantil de la ciutat de Girona. Bonet també va reiterar el compromís de la Universitat de Girona per garantir la gratuïtat dels estudis en un termini de 10 anys.