Les treballadores de l’Institut d’Assistència Sanitària de Girona acomiaden el gerent amb xiulets i pancartes

6 març 2015
Pancarta per acomiadar el gerent de l'Institut d'Assistència Sanitària de Girona
Pancarta per acomiadar el gerent de l’Institut d’Assistència Sanitària de Girona

Un grup de treballadores de l’Institut d’Assistència Sanitària de Girona va acomiadar ahir de forma ben poc afectuosa el gerent de la institució, Vicenç Martínez Ibáñez, que a partir d’ara dirigirà l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron. Després d’assabentar-se que Martínez Ibáñez faria un acte de comiat, les treballadores van voler demostrar públicament que estaven “alegres per la seva marxa”.

Martínez Ibáñez es va acomiadar a la sala d’actes de l’Hospital de Santa Caterina, que estava pràcticament buida. A l’exgerent només el van acompanyar alguns càrrecs directius i alguns caps de servei. Abans de començar l’acte, les treballadores van dedicar una sonora xiulada a l’exgerent i van aixecar pancartes amb què denunciaven les privatitzacions que ha imposat Martínez Ibáñez i els sous que cobren els càrrecs directius del sistema sanitari català. En les pancartes s’hi podien llegir frases com ara Martínez Ibáñez, bon vent i estafa nova o Si el CIMS és transparència, què cobra la gerència?, en referència al projecte que vol unir l’Institut Català de la Salut a Girona i l’Institut d’Assistència Sanitària. Segons les treballadores, aquest projecte comporta externalització de serveis, opacitat en la gestió i una organització “més pensada per a una fàbrica de cotxes que per a un sistema sanitari”.

Malgrat que Martínez Ibáñez ja exerceix com a gerent de la Vall d’Hebron, fins al darrer moment ha firmat papers com a gerent de l’Institut d’Assistència Sanitària de Girona. A partir d’ara, el nou gerent serà el doctor Joaquim Casanovas, un altre alt càrrec de l’Institut Català de la Salut.