Malapècora edita un llibret contra la llei de l’avortament i el dret al propi cos

El col•lectiu feminista i anticapitalista Malapècora ha editat un llibret titulat Amb el nostre cos, nosaltres decidim. Amb aquesta edició, el col•lectiu vol contribuir a dotar d’eines el moviment feminista, per generar d’aquesta manera un discurs d’oposició a la controvertida reforma de llei que pretén regular l’avortament.

Dissabte 15 de març, el col•lectiu feminista va organitzar dos actes que van constar d’un mural pintat amb la cara d’Angela Davis i de la presentació d’un llibret autoeditat. La presentació del llibret al Centre Cívic Pla de Palau, en què van participar una quarantena de persones, es va organitzar amb un primera part d’exposició del llibre i d’explicació dels motius que han portat a la seva edició, i amb una segona part de debat entre les persones assistents. Les ponents van fer un repàs a les darreres lleis de l’Estat espanyol que regulaven l’avortament, posant en relleu que la llei aprovada pel Front Popular l’any 1936 ha estat la llei més progressista pel que fa al dret a decidir de la dona.

Durant la presentació es va contraposar la restricció de decisió que sotmet constantment les dones amb la històrica reivindicació dels moviments feministes sobre el dret al propi cos. Un dret essencial per Malapècora, que assegura que dins dels estats capitalistes i patriarcals mai serà respectat i que per aquest motiu, és tan necessari reivindicar i recuperar.

Pel col•lectiu feminista, la darrera reforma de llei es tracta d’una de les agressions institucionals més greus que s’ha portat a terme durant els últims anys, ja que afecta directament el dret a decidir de la dona. El col•lectiu denuncia que aquesta reforma de llei, sumada a l’última reforma laboral, sotmet les dones a la precarietat més absoluta, i contribueix a fer que les dones tornin a ocupar el mateix lloc que havien ocupat dins de la família tradicional i tornin a dependre econòmicament dels homes. Malapècora titlla el Partit Popular de portar a terme reformes legislatives marcadament ideològiques, i de la mà de sectors ultraconservadors com l’Opus Dei.