Marxa de torxes a Girona en solidaritat amb les preses polítiques

Mig centenar de persones es van manifestar pels carrers de Girona per demanar l'alliberament de les preses polítiques

Marxa de torxes en solidaritat amb les encausades del 14N / Èlia Bakar
Marxa de torxes en solidaritat amb les encausades del 14N / Èlia Bakar

El Grup Antirepressiu de Girona i Rescat van convocar la marxa de torxes en el marc de les mobilitzacions convocades arreu de Catalunya. Encapçalades per una pancarta on es podia llegir “Llibertat preses polítiques. Les volem a casa”, les assistents van recórrer part del Barri Vell i van baixar l'avinguda Jaume I fins a la plaça Constitució, mentre cridaven consignes contra les presons. Abans d'entrar a la plaça es va fer una breu parada davant de la Cambra de Comerç, per reivindicar l'absolució de les persones encausades per la vaga general del 14 de novembre del 2012.

Com a cloenda, els col·lectius organitzadors van llegir els seus respectius manifestos, que posaven l'accent en el caràcter discriminatori i antisocial de les presons i la paradoxa que en democràcia hi hagi persones empresonades per la seva ideologia. Finalitzat el parlament, es van encendre una cinquantena de fanals voladors que, en paraules d'una de les organitzadores, “simbolitzen el desig de llibertat per a les persones tancades per un sistema injust”.

Acabats els actes, les impulsores de la marxa van aprofitar per anunciar que tothom estava convidat al sopar de germanor preparat pel Grup Antirepressiu de Girona a l'Ateneu Popular Salvadora Catà, els beneficis del qual s'adreçarien a la defensa en casos repressius. El vespre va seguir amb una quina, organitzada per membres de l'Ateneu per animar la vetllada.